Wizz Air въвежда задължителна COVID ваксинация за екипажите си

Възможна алтернатива ще са редовните антигенни и PCR тестове

Wizz Air въвежда задължителна COVID ваксинация за екипажите си

Снимка: Wizz Air

856 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Унгарската авиокомпания Wizz Air обяви, че от 1 декември 2021 г. ваксинацията срещу COVID-19 или регулярните антигенни/PCR тестове при специални случаи, ще бъдат задължителни за всички членове на екипажа.

„В Wizz Air наш приоритет номер едно е здравето и безопасността на нашите пътници и служители. Ние носим отговорността да защитаваме екипажа и пасажерите на борда, като минимизираме рисковете от COVID-19, а ваксините играят жизненоважна роля за това“, коментира Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air Group.

Авиокомпанията въвежда тази политика като част от ангажимента си за защита на здравето и безопасността на своите пътници и служители, както и за да гарантира гладкото и безпроблемно функциониране на своите полети в дългосрочен план.

Това е поредната авиокомпания, която въвежда такова изискване за служителите си. Преди седмица германският превозвач Lufthansa обяви, че въвежда изискване за задължителна ваксинация на персонала си от средата на ноември. Нейната австрийска дъщерна компания Austrian Airlines обяви, че 90% от пилотите и стюардите й вече са напълно ваксинирани. Преди това американската United Airlines също въведе изискването.

Още от началото на пандемията Wizz Air бе сред първите авиокомпании, които въведоха строги мерки за здраве и безопасност за защита както на пътниците, така и на екипажа, осигурявайки възможно най-санитарните условия и поддържайки физическо дистанциране. На фона на продължаващата пандемия, Wizz Air е сред първите европейски авиокомпании, които допълнително подобряват защитните си мерки с тази нова политика, която ще се прилага в съответствие и с подкрепата на местните власти и здравните институции в базите на Wizz Air в цял свят.

Тъй като все повече правителства изискват ваксинация за екипажите като част от националните мерки за влизане в страната, става все по-наложително членовете на екипажите да бъдат ваксинирани.

Подкрепи Economic.bg