$20 000 за човека, който разбие криптираща система за защита

Разработката на pCloud е на български ИТ специалисти

$20 000 за човека, който разбие криптираща система за защита

Повече от 2000 хакери от цял свят направиха неуспешен опит да пробият криптиращата система за защита на компанията за облачни услуги pCloud   през първата половина на pCloud Crypto Challenge. Най-много хакерски опити са направени от САЩ 22.05%, следвани от България с 13.33%, Индия 11.81%, и Великобритания 10.14%. Липсата на успешен опит доказва, че криптиращата система на компанията предлага най-сигурната защита на информация до момента.

Този резултат потвърждава доклада на норвежката компания Mnemonic, одитирала pCloud, че услугата pCloud Crypto е наистина сигурна и непробиваема. „За да покажем колко сме уверени в работата си, в предизвикателството ще подложим на тест истинската платформа на pCloud“ – обясни изпълнителният директор на pCloud Тунио Зафер. 

При регистриране участниците получават достъп до профил на компанията, съдържащ криптирана папка с информация. Всеки, успял да дешифрира заключената информация, ще вземе награда от $20 000 или еквивалента им в Bitcoin. pCloud Crypto Challenge продължава до 28.12.2015 г.   

„pCloud Crypto е революционен начин за защита на личните файлове на нашите потребители – допълни г-н Зафер. – Потребителят получава от системата уникален ключ, който му позволява единствен достъп до качените файлове. Дори администраторите на pCloud не могат да видят какво има в криптираните папки.“

pCloud е швейцарска компания с българско IT ноу-хау, предоставяща решения за съхранение и споделяне на файлове в облака с възможности, които правят контрола над информацията по-лесен от всякога. Продуктите за крайни клиенти и за бизнеса са изцяло създадени от доказан екип български специалисти със забележителен принос в IT сферата. За по-малко от две години pCloud достигна ниво, конкурентно на световните лидери в бранша. pCloud  вече може да се похвали с 3 млн. потребители по цял свят. Сред уникалните функционалности на pCloud са pCloud Drive, pCloud Crypto, богатите възможности за споделяне на Upload/Download линкове, автоматично синхронизиране на файловете и много други. 

Коментари: 0