Започва конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2018“

От тази година победителите ще бъдат отличени с марка за високи постижения в иновациите

Започва конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2018“
1024 ~ 1 мин. четене

От днес стартира кампанията за 14-ото издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2018". Иновативни български новостартиращи и утвърдени предприятия могат да кандидатстват по електронен път до 15 октомври включително.

Традиционно наградите се връчват лично от президента или министър председателя на България по време на Националния иновационен форум през декември.

Тази година отличените фирми в конкурса ще получат и марката за "Високи постижения в иновациите“ - Excellence in Innovation  на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“. Тя се предоставя за ползване на предприятия, които са преминали успешно оценяване от експерти на Фондацията и жури от водещи български организации в рамките на конкурса. Критериите за оценка за използване на марката включват високо качество и оригиналност на иновациите, въздействие на националния и световен пазар, върху околната среда и обществото, ефективност на бизнес модела.

Организатори на конкурса са фондация “Приложни изследвания и комуникации” и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство с БНТ , сп. Икономика, онлайн портала Economic.bg и „Успелите“.

В инициативата могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Кандидатстването се извършва по електронен път до 23:45 часа на 15 октомври 2018 г.

Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в категории по специална методология от експертна група и от жури, според въздействието на отличените иновации.

Подкрепи Economic.bg