Започват проверки в \"Топлофикация София\"

Инспекцията е заради аварията, която остави без парно и топла вода източните квартали на София

Започват проверки в \
3701 ~ 1 мин. четене

В столичната "Топлофикация" започват проверки от страна на представители на енергийното министерство и КЕВР. Причина за инспекцията е голямата авария, която остави няколко поредни дни без парно и топла вода хората от източните квартали на София. В края на миналата седмица столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че ще сезира прокуратурата за случилото се.

Междувременно "Топлофикация" обяви, че ще обезщети всички клиенти на топлорайон "София Изток", които бяха без отопление и топла вода без значение дали за по-малко или повече от 48 часа. Обезщетението ще е приспадане от сметките на периода на аварията.

"Обезщетението за абонатите сега трябва да се изчислява по твърде хипотетични формули. 48 часа като срок след аварията също са твърде много. СОС трябва да гласува справедлива сума, при ЕРП-тата е записано 10 лв. на всеки 12 часа недоставяне на услугата. Нещо сходно ще бъде справедливо", призова Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители" в ефира на БНТ. 

Според омбудсмана Мая Манолова обаче това не е достатъчно. Общественият посредник призова всички потърпевши да внесат жалби срещу "Топлофикация".  

Подкрепи Economic.bg