Zara ще привлича млади клиенти с видеоигри

Компанията майка на модния гигант ще си партнира с Facebook и Instagram

Zara ще привлича млади клиенти с видеоигри

Снимка: Flickr/Mike Mozart

544 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

След като изгради най-голямата империя за дрехи в света, без да използва реклами по телевизията и билбордове, собственикът на модната марка Zara опитва друг начин да пусне на пазара своите рокли, дънки и якета - видео игри. Испанската Inditex SA реагира на преминаването от физически магазини към онлайн продажби като се обедини с Facebook и Instagram, за да разработи „Тихоокеанска игра“, с която да привлече по-млади купувачи към своята марка Pull & Bear.

Не става въпрос за директна продажба, а за изграждане на връзка с по-млади клиенти. Електронната търговия донесе една трета от приходите на Inditex миналата година, а част от 3-те милиарда долара, които са предвидени за нови инвестиции, ще отидат за гарантиране, че цифровият бум няма да остане без подкрепа, пише Bloomberg.

Имаше многобройни сделки, при които марките дрехи успяваха да рекламират стоките си във видеоигрите. Сега те се ангажират допълнително със собствените си игри, за да привлекат повече трафик към уебсайтове, да увеличат изтеглянията на мобилни приложения и да предложат по-забавни начини за разпространение на кодове за отстъпки.

Героят в ретро стил на Pull & Bear вижда как купувач пътува от Калифорния до Токио, събирайки дрехи и избягвайки препятствия по пътя. Играчите контролират героя, като обръщат лицето си. Играта е достъпна от социалните профили на Pull & Bear в Instagram и Facebook, както и в сайта на бранда.

Луксозната марка Burberry Group Plc стартира видео игра за сърфиране като част от кампанията си за TB Summer Monogram, организирана от Кендъл Дженър миналата година.

Коментари: 0