Засилен трафик по пътищата днес

КАТ призовава да се шофира внимателно

Засилен трафик по пътищата днес

Днес, в последния работен ден преди коледните празници, хиляди хора тръгват на път от София и големите градове, за да посрещнат Рождество Христово с близките си. Очаква се интензивен трафик по пътищата. Засилено полицейско присъствие ще има в цялата страна. На основните изходи на София пътните полицаи ще следят за нормалното придвижване на автомобилите.

В последния работен ден преди Коледа се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ограничението ще е между 16.00 ч. и 20.00 ч. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили.

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Коментари: 0