Засилен трафик след празниците

Ограничава се движението на тирове от 14:00 до 22:00 часа

Засилен трафик след празниците

Днес се очаква засилен трафик по републиканските пътища, които са проходими при зимни условия. От Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчват на шофьорите да тръгват на път в светлата част от деня.

Препоръчително е тежкотоварните моторни превозни средства и леки автомобили да бъдат с подходящи гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за шофиране при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

От 14:00 до 22:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа.

Пътуването през високопланинските проходи „Ришки“, „Пепублика“, „Предела“, „Пампорово“, „Рожен“, „Айтоски“ е без ограничение за всички превозни средства. Преминаващите през „Превала“ задължително трябва да имат вериги, а товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета.

Коментари: 0