Застрояването на „Силистар“ отива на съд по нареждане на Борисов

Премиерът нареди на областния управител на Бургас да предприеме всички законови действия

Застрояването на „Силистар“ отива на съд по нареждане на Борисов
Бойко Борисов, този път в качеството си на министър-председател, разпореди на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков да предприеме всички законови мерки, за да спре изпълнението на решението на Общинския съвет-Царево във връзка с казуса „Силистар“.

Областният управител ще упражни своите правомощия за контрол по законосъобразност на решението след постъпване на протокола от заседанието в Областна администрация. Ще бъде преценена възможността за връщане или оспорване пред съда на решението.

Припомняме, че миналата седмица Общинският съвет на Царево, с гласовете на всички общинари от ГЕРБ, разреши да се изработи проект на ПУП-ПЗ /план за застрояване/ на с. Резово, м. Силистар, община Царево, област Бургас. Според плана ще бъдат застроени 22 169 кв. м в местността Силистар.

Часове след решението, премиерът, но в качеството си на председател на партия ГЕРБ, нареди на кмета на Царево Георги Лапчев да не изпълнява решението на Общинския съвет "до пълното убеждаване на обществеността в правотата на това решение на Общински съвет–Царево".

Малко по-късно кметът Лапчев даде интервю за "Фокус", в което каза: „Фалшива новина е, че плажът „Силистар“ ще бъде застрояван. Това беше политическа заигравка от страна на опозицията“.

Сега обаче може да се заключи, че не е "фалшива новина", тъй като от Министерският съвет пишат, че се разглежда и алтернативата да бъде сигнализирана Окръжна прокуратура за решението.
Коментари: 0