Завод за фарове на Mercedes търси работници за Пловдив и София

Вижте какви са свободните позиции в \"одело Фарба България\"

Завод за фарове на Mercedes търси работници за Пловдив и София
15289 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Турската компания "одело Фарба България", която строи завод за фарове на Mercedes край Пловдив, стартира кампания за привличане на персонал. Компанията набира служители за завода в зона Куклен, част от Тракия икономическа зона и за инженери за развойния си център в София. 

До края на 2019 г. се очаква броят на служителите в "одело Фарба България" да достигне 140 души, а през 2023 г. - наетите лица ще станат 400 души. Фирмата търси процесни инженери, както и квалифицирани работници със средно образование и технически умения. Работата е подходяща и за жени, тъй като производството не е конвейерно, а с поточни линии. 

От „одело Фарба България“ набират персонал и за складовото стопанство – мотокаристи и електрокаристи и всички специалисти, свързани с логистика. Компанията има намерение да направи логистичен хъб в България, предлагайки на служителите конкурентно заплащане, безплатна храна и транспорт, обучения в чужбина и израстване в кариерата.

"Тук ще се внасят продуктите от завода ни в Китай и ще ги дистрибутираме до клиентите в Европа“, посочи Десислава Николова, мениджър "Човешки ресурси" на "одело Фарба България". Тя допълни, че ще са необходими и специалисти със средно образование за отдел "Качество" в завода. 

Търсят се и електротехници и механици, които да бъдат изпратени на обучение в Турция, тъй като оборудването не е специфично за България и е необходимо специалистите да преминат обучение за неговото монтиране и настройване. Кандидатстващите за работа трябва да имат средно образование, висока грамотност и силно развито логическо мислене, уточнява Десислава Николова. 

Очаква се в началото на 2019 г. да бъдат внесени машините и производствената техника в завода и да започне нейното инсталиране. В момента на мястото се вдига самата конструкция от фирмата изпълнител на обекта "Сиенит строителна група". 

Турската компания създава развоен център в София. R&D звеното се нуждае до края на 2018 г. от 15 CAD дизайнери (конструктори) / машинни инженери. Това ще бъде третото развойно звено на фирмата след тези в Германия и Турция.

"одело Фарба България" търси не само персонал, но и фирми, които предлагат услуги като транспорт, храна, медицинско обслужване и други. Турският холдинг стъпва в България с намерението да пренесе най-добрите световни практики в производството на светлини, коментира още Десислава Николова. 

Подкрепи Economic.bg