Златото се изкачи до едномесечен връх

Петролът скочи, след като Саудитска Арабия отказа призивите за допълнителни доставки на ОПЕК+

Златото се изкачи до едномесечен връх

Снимка: Unsplash

376 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари се повишиха в четвъртък след по-добри от очакваните отчети за приходите от Walgreens Boots Alliance, Bank of America и други големи компании. За положителното настроение на пазара се погрижи и по-ниския от очакваното брой седмични искове за безработица. NASDAQ записа ръст от 1.73%, приключвайки на 14 823, а S&P 500 направи най -големия си скок от март насам като прибави 1.71%, затваряйки на 4 438. Dow се покачи с 1.56% до 34 912 пункта.

Европейските фондови пазари се търгуваха на зелена територия, тъй като инвеститорите усвояват добре данните за инфлацията и печалбите в САЩ. DAX се повиши с 1.40% до 15 462, а FTSE 100 прибави 0.92% и приключи на ниво 7207.

Цените на петрола се повишиха в четвъртък, след като водещият производител на петрол Саудитска Арабия отхвърли призивите за допълнителни доставки на ОПЕК+. Международната енергийна агенция заяви, че повишаването на цените на природния газ може да увеличи търсенето на петрол сред производителите на електроенергия. WTI записа ръст от 1.33%, завършвайки на 81.51 USD за барел, а Brent добави 1.30% и приключи на 84.26 USD.

Златото достигна едномесечен връх. Спадът в долара и доходността на американските облигации позволи на инвеститорите да се обърнат към ценния метал като хеджиране на инфлацията. Жълтите кюлчета записаха ръст от 0.16% до 1 796 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Търговски баланс, индекс на бизнес активността и продажби на дребно

В последния ден от тази седмица ще разберем търговския баланс от Еврозоната. Следобед САЩ ще излязат с данни за индекса на бизнес активността в Ню Йорк, като се очаква данните да са по-ниски от предходните. Прогнозите за продажбите на дребно също са за по-ниски данни.  

Инструмент на фокус

Bank of America – Дневна

Акциите на компанията са във възходящ тренд от средата на юли. Цената се търгува над 50 – периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Образувана е техническата фигура възходящ клин, пробив на горната му граница е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и задържане под долната му граница е възможно да доведе до низходящо движение. Пробив и установяване под 50 ЕМА, е възможно да доведе до низходящо движение.

NZD/USD – Дневна

Валутната двойка се движи във възходящ тренд от началото на октомври. През последната сесия движението на графиката направи пробив на 50 - периодна експоненциална пълзяща средна, която играе вече играе роля на подкрепа. Задържане над 50 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и установяване под 50-периодна експоненциална пълзяща средна, може да доведе до  низходящо движение.

XAU/USD – Дневна

Златото е във възходящ тренд от края на септември. Движението на графиката е около психологическо ниво 1800 USD, ако се установи над него е възможно възходящия тренд да продължи. Цената проби 20 - периодната експоненциална пълзяща средна, която вече играе роля на подкрепа. Задържане над 20 ЕМА може да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение. Бавният стохастик се намира в прекупени стойности, което е потенциален сигнал за низходящо движение.

FRA 40 – Дневна

Френският индекс се намира в низходящ тренд от средата на август. Движението на графиката формира техническата фигура триъгълник . Цената направи пробив на горната страна и е над 100 – периодната експоненциална пълзяща средна, което е потенциален сигнал за възходящо движение. Пробив и установяване  под 100 ЕМА е възможно да доведе до низходящ тренд. Бавният стохастик се намира близо до прекупени стойности, което потенциален сигнал за низходящо движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg