До 2 месеца ще приключи ремонтът на централния площад в Пловдив

Проектът, започнал през 2012 г., се оказал по-сложен от очакваното

До 2 месеца ще е готов ремонтът на централния площад в Пловдив, който от 2012 г. насам е разкопан заради археологически дейности. Това каза кметът на града Иван Тотев пред bTV. Той поясни, че градската управа се е надявала ремонтът да е бил готов до 2019 г., но проектът се оказал твърде сложен.

„Отдолу има римски форум на 2000 години, тече пети археологически сезон, провеждат се национални конкурси, всичко това отнема много време. Положихме усилия, помъчихме се, в рамките на 2 месеца площадът вече ще бъде готов“, каза Тотев. Той подчерта при старта на ремонта през 2012 г. никой не е предполагал, че проектът ще е толкова сложен и че ще отнеме толкова години.

Относно занемареното състояние на пловдивското кино „Космос“ кметът на града каза, че ентусиасти, силно независими от общината в Пловдив и с твърде смели идеи, са кандидатирали града за европейска столица на културата.

Защо идеите на пловдивчаните, подали кандидатурата за европейска столица на културата, са били твърде смели Тотев аргументира с примера, че те са предложили на остров Адата, който се намира в река Марица, преминаваща през града, да се превърне в място за отдих на представителите от всички възрасти. Оказало се обаче, че островът е частен. Таня Бризби, която е собственик на почти цялата територия на острова и която в момента живее във Великобритания, коментира, че никой от пловдивската управа не се е свързвал с нея, за да я попита може ли да се използва островът за целите на събитията от "Пловдив - европейска столица на културата".


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Пловдив | Иван Тотев | европейска столица на културата | кино Космос | остров Адата | площадът в Пловдив | площад Централен