Компанията собственик на "Мадам Тюсо" ще строи Legoland парк в Корея

Той ще е десетият на компанията

Legoland Малайзия
Legoland Малайзия
Собственикът на "Мадам Тюсо" (Madame Tussauds) Merlin Entertainments Plc е сключила партньорско споразумение за изграждане на тематичен парк Legoland в Южна Корея, съобщиха от компанията в понеделник.

Merlin, която управлява и London Eye, заяви, че сделката с правителството на провинция Гангуон се оценява на 290 милиарда корейски вона (£203 милиона), а Legoland Корея ще бъде открит до 2022 година.

Паркът, основан на любимата детска играчка с цветни пластмасови тухли, ще бъде разположен на остров Хаджунгдо в Чънчеон и се очаква да работа на 1600 души.

След откриването на Legoland New York през 2020 г. Legoland Korea ще бъде десетият Legoland Park на компанията.

Компанията заяви, че ще инвестира 210 милиарда корейски вона, а останалата сума ще бъде финансирана от LL Developments, инвестиционната група на провинция Гангуон.

Lego, абревиатура на датски "leg godt", което означава "играй добре", е представена в Южна Корея през 1984 г. Страната е третият по големина пазар на Lego Group в Азия.

Merlin също така заяви, че е в напреднали преговори с трети страни за редица локации за Legoland паркове в Китай и вижда възможност да отвори 20 парка в световен мащаб.

Legoland Parks на Merlin Entertainments не успя да постигне очакванията на анализаторите за приходи през лятото, като изтъкна повишаването на разходите за труд в отчета си през октомври. 

Компанията прогнозира, че представянето на Legoland ще се подобри през фискалната 2018-19 година на фона на маркетинговите и промоционални връзки с филма "Lego Movie 2", който трябва да бъде пуснат през февруари.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Южна Корея | мадам Тюсо | тематичен парк | Madame Tussauds | Merlin Entertainments Plc | Legoland

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини