Коя е най-сигурната авиокомпания за 2019 г.

В класацията влизат още 20 авиопревозвачи

Снимка: Pixabay
Повечето пътуващи не избират с коя авиокомпания да пътуват по това какво е реномето ѝ за сигурност, но все пак знанието, че пътуваш в сигурни ръце на стотици километри височина никога не е излишно. Именно затова специализираният портал AirlineRatings е класирал кои са най-безопасните авиопревозвачи в началото на 2019 г.

Най-безопасната авиокомпания е австралийската Qantas. Компанията е на първо място в класацията от 2014 до 2017 г. За 2018 г. тя няма такава титла, тъй като порталът тогава не състави класацията си – не можеше да бъде издигнат един ясен лидер сред авиопревозвачите.

„Qantas е ясен победител, като се има предвид нейното лидерство в индустрия по иновации в сигурността”, гласи коментарът на главния редактор на портала Джефри Томас.

Той посочва, че са анализирани данните за общо 405 компании от целия свят, за да избере кои 20 от тях са най-сигурни. Използвани са 12 различни критерии за отсяване, включително проверките от различните правителства, институции за авиационна безопасност и водещи асоциации в сектора.

Всички авиопревозвачи в Топ 20 по сигурност са: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, American Airlines, Austrian Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Qatar Airways, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines и Virgin group.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: авиокомпании | Qantas | най-сигурната авиокомпания | авиопревозвачи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини