Нинова обеща държавата да купи ЧЕЗ, ако БСП спечели изборите

Това било въпрос на национален суверенитет

Снимка: БСП
При спечелване на изборите в България, БСП ще купи ЧЕЗ. Това заяви лидерът на червената партия Корнелия Нинова по време на срещата на лидерите на партии от страните от Вишеградската четворка - Чехия, Полша, Унгария и Словакия, плюс Хърватия и България. Нинова проведе двустранна среща с Павел Поц -представител на Чешката социалдемократическа партия, която участва в правителството на Чешката република и евродепутат. 

На срещата е обсъдена сделката за продажбата на ЧЕЗ България на "Инерком", чийто собственик е Гинка Върбакова. Нинова представила пред чешката страна доклада по казуса на временната парламентарна комисия на българското Народно събрание. Тя запознала чешките си колеги с позицията на БСП. 

“Тази сделка е непрозрачна, с подставени лица, тя засяга националната сигурност на България и сигурността на близо три милиона българи”, заявила Нинова. Тя обяснила, че досега от БСП са предприети всички парламентарни и законови мерки тя да бъде спряна. 

“Тъй като чешката държава е собственик на акции в ЧЕЗ, моля информирайте чешкото правителство, че при спечелване на избори в България, БСП ще предприеме необходимите действия- българската държава да се заяви като кандидат-купувач и да участва в процедурата по продажбата. Ще работим за това- България да си върне собствеността върху тези активи. Във вашите държави те са държавна собственост. За нас това е въпрос на национален суверенитет”, завърши Корнелия Нинова.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЧЕЗ | държава | сделка | покупка | корнелия нинова | Гинка Върбакова

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини