Пътници определиха Ryanair като „най-лошата авиокомпания“

В класацията влизат и Wizz Air, Easyjet, British Airways и др.

Ryanair оглави класацията на най-лошите авиокомпании за къси разстояния за шеста поредна година. Годишното подреждане е на консултантска фирма, изследваща потребителското удовлетворение Which Travel.

Резултатите от проучването сред британските пътници на авиокомпаниите поставиха Ryanair на дъното на 19 превозвачи, които летят от Великобритания. Rayanair получава потребителски рейтинг от 40%, изоставайки от другите нискотарифни авиокомпании за кратки разстояния Thomas Cook Airlines - с рейтинг 52%, и Wizz Air – 54%, които изпълняват полети главно до дестинации в Източна и Централна Европа.

Сред първите пет са Aurigny Air Service, Swiss Airlines, Jet2, Norwegian Air Shuttle ASA и холандската KLM.

Другите големи авиокомпании на Великобритания, Easyjet и British Airways, са на съответно 11-то и 15-то място. Easyjet победи резултатите на British Airways за храна и напитки, обслужване на клиентите и съотношение цена/качество, но и двете получиха ниски оценки за комфорт на седалките.

Причината Ryanair да е на първо място в негативната класацията е, че компанията се сблъска със стачки през 2018 г. и анулира полетите, но отказва да предложи на пътниците обезщетение и въвежда нови правила за багажа три пъти. Хиляди анкетирани заявили, че "никога повече няма да летят с Rayanair дори ако е по-евтина от конкурентите си".Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация | Ryanair | най-лоша авиокомпания | великорбтиания

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини