Протестите в Париж застрашават туризма и транспортния сектор

Търговците също страдат, защото французите все по-малко излизат навън

Снимка: БТА
Днес в Париж се очаква нова вълна от протести срещу високите разходи за живот. Демонстрациите обаче може да доведат до още негативи за френските туризъм и транспортен бран. Изминалата седмица беше най-лошата от месеци насам за търговците, авиокомпаниите и хотелските вериги във втората по големина европейска икономика.

Авиопревозвачът Air France KLM, веригата супермаркети Carrefour и магазините за електроника FNAC Darty се сблъскаха с голям в продажбите тази седмица и така вече изостават от конкурентите си на старта на голямото коледно пазаруване, пише Reuters.

„Протестите на „жълтите жилетки” може да прогонят туристите и да ударят приходите на Accor и Air France, а потребителският сектор сектор също ще понесе негативи, тъй като много френски граждани се въздържат да излизат навън”, коментира Мириъм Мокдад, фондов мениджър в компанията Roche Brune Asset Management.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | Франция | протести | Париж | жълти жилетки