Tesla стартира доставките на „Модел 3“ в Европа през февруари

Клиентите от Европа с резервации ще бъдат поканени да конфигурират своите автомобили онлайн до 1 януари

Снимка: BTA
Tesla ще започне доставките на своя електрически седан „Модел 3“ в Европа през февруари 2019 г. Това стана ясно от съобщение на автомобилострителя от Калифорния, цитира „Франс прес“.

Доставките ще бъдат изпълнени според реда на първоначалната заявка, което означава, че хората, първи направили поръчка през март 2016 година, най-напред ще получат автомобилите, ако потвърдят заявката преди 1 януари, уточни пред "Франс прес" говорител на търговската марка.

Автомобилът бе пуснат в продажба в САЩ в средата на 2017 г. и се отличава от предишните модели с по-голяма компактност и по-ниска цена. Очакванията на производителите са той да се превърне в световен лидер в сектора на електрическите автомобили от масов производител. 

"Модел 3" стана петият най-продаван специфичен автомобил в САЩ през третото тримесечие, според сайта Edmunds.com. Изглежда автомобилостроителят е преодолял трудностите, свързани с организирането на промишленото производство, които тревожеха инвеститорите от месеци. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европа | продажба | електромобили | Tesla

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини