Заради Brexit компании прехвърлят активи за над £800 млрд. към ЕС

Те ще наемат нов персонал за офисите си или ще прехвърлят работници

11:58 08.01.2019

Банки, застрахователи и финансови компании ще прехвърлят около 800 млрд. паунда активи от Обединеното кралство към останалата част на Европа след Brexit. Това показва проучване, проведено от консултантската компания Ernst&Young.

Фирма уточнява, че оценката им може да бъде дори по-малка от реалната, тъй като много компании не са декларирали публично стойността на активите, които ще бъдат прехвърлени. Според изчисления на друга група, 800 милиарда евро активи могат да бъдат прехвърлени само във Франкфурт.

„Консервативната” оценка на проучването, проведено от EY, се основава на изявленията на стотици компании, които обявиха прехвърляне на активи извън Лондон заради Brexit.

„Колкото повече се доближаваме до 29 март (когато трябва официално да обявим началото на Brexit – бел.ред.), без да сключваме сделка (Великобритания с ЕС), толкова повече активи ще бъдат прехвърлени, а персоналът ще бъде нает отново нает или прехвърлен”, каза Омар Али, представител на EY.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | ЕС | компании | Brexit

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини