БНБ пуска възпоменателна монета „Евлоги и Христо Георгиеви“

Номиналната й стойност е 10 лв.

Снимка: БНБ

Българската народна банка пуска в обращение от 3 юни сребърна възпоменателна монета „Евлоги и Христо Георгиеви“ от серията „Българско възраждане“. Цената на монетата е 78 лева.

На лицевата страна на монетата е изобразена емблемата на Българската народна банка с годината „1879“ върху лентата, околовръст – надпис „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА“, номиналната стойност „10 ЛЕВА“ и годината на емисията „2019“.


Снимка: БНБ

На обратната страна на монетата са изобразени Евлоги и Христо Георгиеви на фона на сградата на Софийския университет, а над тях – надпис „ЕВЛОГИ И ХРИСТО ГЕОРГИЕВИ“.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и на четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК ЕАД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цена | продажба | БНБ | монета | Евлоги и Христо Георгиеви

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини