Брюксел приема харта за нощния живот

Те са описани в документ, който вече има подкрепата на 15 компании

Снимка: Economic.bg
Бурният нощен живот в европейските градове се отразява положително на търговията и местната икономика, но не и на хората, които живеят в близост до райони, посещавани от много туристи. В белгийската столица има повече от 1800 ресторанти, барове и дискотеки, пише европейският портал за градове и граждани TheMayor.eu

Това е една от причините за разработването на харта за нощния живот в града. В документа се определя рамка за активностите в малките часове на нощта, а собствениците на нощни заведения доброволно се ангажират с неговите принципи. Очакванията са придържането към правилата да подобри имиджа на сектора.

Документът от 20 страници предвижда ограничаване на агресивно поведение, на дискриминацията, нарушаване на обществения ред и дефинира конкретните мерки, предприети от общинската администрация, свързани с информирането, повишаването на осведомеността и оценка на ефектите от документа.

В деня на представянето на Хартата кметът на Брюксел Филипе Клоуз подчерта важността на документа. по думите му вече 15 предприятия вече са заявили подкрепата си за Хартата. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Брюксел | правила | TheMayorEU | нощен живот | харта

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини