Burberry ще спре употребата на пластмаса до 2025 г.

Опаковките ще бъдат за многократна употреба или биоразградими

20:09 15.03.2019
Марката за луксозни стоки Burberry обяви амбициозен план за премахване на употребата на пластмасови изделия и опаковки до 2025 година. Компанията прогнозира всички опаковки, които използва, да бъдат биоразградими или за многократна употреба.

Според доклад на компанията, през 2019 г. брандът вече работи за премахване на ламинирането на пликовете си и съсредоточава усилия в заменянето им с природосъобразни такива. 

Burberry обяви и лансирането на програма за рециклиране и използване на стари закачалки за дрехи.

Новината за новата политика на компанията идва след като през миналата година стана ясно, че модната къща е изгорила непродадени модни и козметични продукти на стойност около 37 млн. долара, за да се предпази от кражби на идеи. Компанията е част от голям брой модни брандове, които решиха да се запътят към по-природосъобразна индустрия. През юли миналата година модната къща преустанови употребата на истински кожи.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: употреба | пластмаса | Burberry | моден бранд

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини