Facebook отваря 500 работни места в новия си инженерен център в Лондон

До края на годината гигантът ще наеме повече от 3000 души

Facebook ще създаде 500 нови технологични работни места в Лондон до края на 2019 г., включително 100 в сферата на изкуствения интелект. Много от новоназначените специалисти ще работят върху системи за откриване и премахване на злонамерено съдържание, фалшиви акаунти и вредно поведение в социалната мрежа, съобщи Ройтерс.

Гигантът в социалните медии заяви, че до края на годината ще наеме повече от 3000 души в британската столица в три обекта, включително новия си инженерен център в Сохо, централен Лондон.

"Тези стотици нови работни места демонстрират не само нашия ангажимент към Обединеното кралство, но и нашата решимост проактивно да откриваме и премахваме злонамерено съдържание", заяви Никола Менделсон, вицепрезидент на Facebook за Европа, Близкия Изток и Африка.

Facebook заяви, че Лондон е най-големият инженерен център извън Съединените щати, като до края на годината 1800 души ще бъдат заети в областта на технологиите и инженерството.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Лондон | работни места | facebook | ИТ специалисти | инженерен център

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини