FT: Huawei работи по автономен автомобил

Превозното средство е показано в ново видео

Снимка: БТА
Huawei разработва автономни коли в партньорство с различни производители на автомобили като част от разработките си в сферата на изкуствения интелект. 

Китайският технологичен гигант предоставя софтуер за изкуствен интелект на редица известни производители на автомобили, включително Audi на Volkswagen и съвместното предприятие между японската Toyota и китайската GAC.

Две други китайски фирми, Beijing New Energy Automobile и Changan Automobile, също си сътрудничат с компанията, съобщава Financial Times.

Данг Уеншуан, главният стратегически архитект на Huawei, каза пред вестника, че фирмата и нейните партньори работят за изграждането на автомобил, който може да бъде доставен още през 2021 година.

Индустриалните стандарти за превозните средства, които се управляват самостоятелно, определят нивата на автономност, до които може да достигне автомобилът. За автономните коли на Huawei то ще бъде ниво 4, което е вторият най-висок стандарт.

FT твърди, че е показан видеоклип на автомобил Audi, задвижван от AI технология на Huawei в централата на фирмата в Шанхай. Автомобилът обаче имал и шофьор, казва изданието, но воланът и други устройства за контрол върху колата не били докосвани от него.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Huawei | автономни автомобили | изкуствен интелект

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини