Google е спрял над милион приложения в Play Store

Причините - от уязвимости в кода до изтекли сертификати

12:36 02.03.2019
През миналата година Google е спрял достъпа на повече от един милион Android приложения до Play Store от съображения за сигурност. Става въпрос не за свалени от там приложения, а за такива, които са били предложени, но отхвърлени от компанията, защото не отговарят на изискванията за сигурност, пише HiComm.

Сред причините дадено приложение да не бъде качено е всичко - от уязвимости в кода до изтекли сертификати. Когато Google засече подобно приложение, компанията уведомява разработчиците, които трябва да вземат мерки и да направят промени в програмите си. За миналата година около 30 000 разработчици са поправили над 75 000 приложения. Пак през миналата година Google е въвела 6 нови категории уязвимости като SQL инжекции, XSS експлойти, JavaScript бъгове и др.

Гигантът ще продължи да развива програмата си за сигурност и през 2019 г., за да обхване възможно най-много категории приложения и да гарантира, че Android потребителите няма да попаднат на опасни програми.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google Play Store | зловреден софтуер | заразени приложения | Google магазин

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ