Хамид Хамид: Партиите ще станат зависими от олигарсите, ако субсидиите станат 1 лв.

Според депутатът от ДПС едно е равно на нула

Снимка: Скрийншот/bTV
Намаляването на партийните субсидии на 1 лв. означава политическите сили да станат зависими от олигарсите. Това заяви зам.-председателят на ДПС Хамид Хамид в сутрешния блок на bTV.

По думите му "едно е равно на нула". Всяко намаляване на парите за партиите под 11 лв. означава, че те няма да могат да изпълняват функциите си, а именно да организират политически кампании и да издържат структурите си.

"Затова ще подкрепим нула, за да последваме дивия популизъм на вносителите", обясни народният представител. Според него избирателите не са наясно за какво се използват тези средства и защо са необходими и именно това е причината хората да гласуват на референдума през 2016 г. парите да бъдат намалени. 

Хамид Хамид каза още, че най-много от намалението ще бъдат засегнати медиите, тъй като най-голямото перо на всяка партия е медийното присъствие. Той допълни, че най-големият страх на депутатите е присъствието на олигарси в партиите.

Депутатът от ДПС даде за пример американският модел с нула лева, при който партиите се издържат с регламентирани и проверени пари с дарения от физически и юридически лица. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: субсидии | ДПС | партии | партийна субсидия | Хамид Хамид

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини