Ikea обособява бизнес единица за „умни“ домове

Home Smart може да се окаже в центъра на цяла екосистема, включваща и софтуерни решения

Снимка: Wikipedia
19:25 18.08.2019
Ikea отдавна демонстрира афинитета си към интелигентните домашни технологии с високоговорителя Sonos и свързаните светлинни системи. Сега мебелния гигант формализира този си ангажимент. Компанията е създала отделно бизнес звено Home Smart, което ще се занимава с продукти за „умни“ домове, пише Engadget. Новата единица е най-голямата в структурата на Ikea след обособяването на детската дивизия. 

Компанията взема участие в проекти за свързани „умни“ домове от 2012 г. Инвестицията в собствено подразделение ще ѝ помогне да усвои пълния потенциал на технологията. То ще работи с всички останали отдели, за да се подпомогне дигитализацията на гамата продукти на Ikea. 

Home Smart може да се окаже в центъра на цяла екосистема. Напълно възможно е компанията да надскочи хардуерната част и да развие софтуерно приложение за управление на системите. 

„В Ikea искаме да продължим да предлагаме продукти за по-добър живот у дома за много хора. За да го направим, трябва да проучим продукти и решения извън традиционното обзавеждане на дома“, казvа Бьорн Блок, ръководител на новото звено на компанията. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: IKEA | IoT | умни домове | Home smart | умни технологии

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини