Кирил Домусчиев стана почетен гражданин на Небраска

Главният изпълнителен директор на „Хювефарма” получи признанието заради инвестициите си в САЩ

Снимка: Facebook/Кирил Домусчиев
Главният изпълнителен директор на българската фармацевтична компания „Хювефарма” Кирил Домусчиев получи признание от управата на американския щат Небраска заради инвестициите, които прави там и работните места, които създава. Държавният секретар на щата е връчил на председателя на КРИБ грамота, с която го прави почетен гражданин на Небраска, с всички права и привилегии, които дава тази титла.


Домусчиев направи кратък коментар във Facebook: „В нормалните държави хората уважават инвеститорите“.

Припомняме, че в началото на 2018 г. „Хювефарма” придоби американския лидер в биологичните иновации при лекарствата за животни – базираната в Небраска AgriLabs. В сделката бе включена и дъщерната ѝ компания Benchmark Biolabs, а целта на придобиването бе да се разшири присъствието българската компания на американския пазар и да се ускори комерсиализирането на биологични решения при здравето на животните, които тя произвежда.

Това не  е първото американско отличие, които Домусчиев и „Хювефарма“ получават. В края на миналата година кметът на Сейнт Луис, щата Мисури, връчи приза „Бизнес на годината“ на българската компания за подпомагане на икономическото развитие на града.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Кирил Домусчиев | отличие | почетен гражданин | Небраска

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини