Нов бизнес хотел с офис части ще се издигне на бул. „Цариградско шосе“

Главният архитект на София Здравко Здравков е издал разрешение за строеж на инвеститора „Булстар София“

16:34 08.07.2019
Нов бизнес хотел с офиси ще се издигне на столичния бул. „Цариградско шосе“ в близост до отклонението за Летище София, съобщи Bloomberg TV Bulgaria. Главният архитект на София Здравко Здравков е издал разрешително за строеж на инвеститора „Булстар София“ за сграда с около 12 хил. кв м разгърната застроена площ над земята. Заедно с подземните ниво площта на бъдещия обект ще стигне 20 хил. кв м.

За разрешението за строеж е платена такса от 160 хил. лв.

Собствениците на компанията развиват хотелиерски бизнес в България под бранда Das Hotels & Resorts. В портфолиото влизат бургаският „Гранд хотел и СПА Приморец“, както и 4 хотела в Слънчев бряг: „Флора парк“, „Родопи“, „Цвете“ и „Цвете 2“. Общият брой на стаите в тях е 640.

Новият бизнес хотел в София ще има 116 стаи, разположени на 7 етажа. Към това ще се прибавят конферентна зала с капацитет 220 места, спа и фитнес център, ресторант, кафене и rooftop бар. В същата сграда ще има и 4 етажа с офис помещения.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиции | офиси | хотелСофия | Букстар

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини