Попарата е една от най-екзотичните закуски в света, смята CNN

В статия за кулинария традиционното за нас ястие е споменато наред с тунизийската супа от леблебия и украинските сирники

CNN нареди българската попара сред най-екзотичните закуски в света. В статия за кулинария Каси Барбър я слага в компанията на тунизийската супа от леблебия, украинските сирники, японския омлет тамагояки и етиопското дженфо.

Освен нас, и швейцарците похапват полезна каша – с овес, плодове и ядки. В Мароко утринната трапеза включва багрир - тънки палачинки от грис на дупчици, в Турция – питки със сусам. В Германия е задължително да има вурст – братвурст, вайсвурст, лебервурт.

"Попарата се познава не само в България, но и в Македония и Сърбия. У нас си го правим със сухия хляб, като два дни го оставяме да престои. След това му слагаме прясно мляко, масло и потапяме хляба, когато млякото е завряло", обясни шеф Иван Манчев в ефира на "Събуди се" за начина, по който се приготвя екзотичната българска закуска. Той отбеляза, че е много важно хлябът да бъде попарен, а накрая да сложим захарта.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация | CNN | закуска | попара

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини