Програмата Primer за предприемачи е отворена за кандидатстване до 31 октомври

В програмата могат да участват както регистрирани фирми, така и физически лица

12:56 10.10.2019

Европейската организация EIT InnoEnergy и Клийнтех България стартират трети сезон на пре-акселераторска програмата Primer, която цели да обучава и подготвя предприемачи с идеи, които имат пазарен потенциал и биха въздействали положително върху устойчивото развитие на България.

До 31 октомври индивиди и екипи с иновативни идеи имат възможността да кандидатстват за участие в програмата чрез онлайн форма.

Primer е насочена към идеи в ранна фаза на развитие и ще предостави на предприемачите нужната подкрепа и знания за стартирането на техните проекти.

Участниците в програмата ще получат достъп до техники за преодоляване на различните предизвикателства при осъществяването на своята идея и създаването на успешен бизнес.

В програмата могат да участват както регистрирани фирми, така и физически лица.

Primer е програма, която предоставя на участниците нужната подготовка, както за участие в международни конкурси като PowerUp!, така и в акселераторски програми като EIT InnoEnergy Highway с достъп до финансова и менторска подкрепа, международна мрежа от инвеститори и бизнес партньори.

Миналогодишният финал на PowerUp се проведе в Краков. В него взеха участие 14 стартиращи фирми от България, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Сърбия, Литва, Латвия, Естония, Румъния, Хърватска, Турция и Гърция. Словашкият стартъп Danubia NanoTech спечели големия финал на най-големия конкурс и получи чек за 50 000 евро и възможност да се присъедини към престижния бизнес акселератор Highway на InnoEnergy.

България беше представяна от проекта Green charger, който осигурява лесен достъп до станции за зареждане на електрически автомобили. Проектът на Росен Данчев спечели българския финал на конкурса, oрганизиран от Клийнтех България и InnoEnergy в средата на април.

InnoEnergy се подкрепя от EIT, организация на Европейския съюз.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: предприемачи | Клийнтех България | Primer | EIT InnoEnergy | пре-акселераторска програма

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ