САЩ изпреварват Германия като най-голям вносител в Обединеното кралство

Вносът от САЩ се е увеличил с 14% до 78,27 милиарда паунда до април

Съединените щати изпревариха Германия като най-голям вносител на стоки и услуги във Великобритания, пише Евронюз.

Британският министър на търговията Лиз Трус заяви, че Съединените щати са начело на списъка им с приоритети за сделки след Brexit. Тя е провела среща във Вашингтон с външния министър Доминик Рааб за насърчаване на търговски връзките между Великобритания и САЩ.

Вносът от САЩ се е увеличил с 14%, или 78,27 милиарда паунда до април, съобщи Министерството на търговията, докато вносът от Германия е спаднал с 0,1% до 78,26 милиарда паунда.

Докато Германия отдавна е най-големият вносител за Великобритания, Съединените щати вече са най-големият експортен пазар за страната, като за последната година износът достигна рекордно високите 121,6 милиарда паунда.

Отделът за търговия заяви, че вносът на финансови услуги от Съединените щати е нараснал с 15% от 2018 г. насам, като трансатлантическата търговия със стоки и услуги е достигнала стойност от над 55 милиарда паунда годишно за двете страни.

По време на четиридневното си посещение във Вашингтон и Ню Йорк, Трус се е срещнала с търговския представител на САЩ Робърт Лайтайзър и с американския търговски секретар Уилбър Рос, както и с висши служители и фигури от Конгреса и бизнеса.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | САЩ | Германия | внос | услуги | Brexit | стоки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини