Tiger Technology привлече финансиране за 4.5 млн. лв.

Финансирането е осигурено с подкрепата на предприемаческата мрежа на Endeavor, а водещи инвеститори са бизнес ангели като Любомир Минчев и Димитър Рачев

Основателят на Tiger Technology Александър Лефтеров
Основателят на Tiger Technology Александър Лефтеров

Една от българските компании в глобалната мрежа на Endeavor - Tiger Technology, основана от Александър Лефтеров, привлече финансиране за 4.5 млн. лева, които ще бъдат инвестирани в разрастване на бизнеса и в развитието на новия продукт на компанията - Tiger Bridge.

Инвестицията е осигурена с подкрепата на предприемаческата мрежа на Endeavor. В нея участват частни инвеститори - бизнес ангели, водещи сред които са Любомир Минчев, част от борда на българския филиал на Endeavor, основател и главен изпълнителен директор на Telelink Holdings, предприемачът Димитър Рачев и други. Консултант по сделката е Транзакта.

Tiger Technology разработва сигурна система за управление на данни, файлове и работни процеси, а сред клиентите й са едни от най-големите имена в медийния бизнес - Financial Times, Kodak и NBC Universal. Технологичната компания предлага високопроизводителни софтуерни и хардуерни решения и за други сфери - наблюдение и IT. С последната си разработка - Tiger Bridge, компанията прави възможно свързването на локални и облачни файлови структури по начин, предоставящ възможност за изграждане на ефективни хибридни процеси.  Tiger Bridge се използва от лидери в глобален мащаб като Microsoft, IBM, HP и AWS.

Основателят на Tiger Technology Александър Лефтеров е сериен предприемач, развил успешно два технологични бизнеса, които впоследствие са придобити от големи международни компании. Той беше избран в глобалната мрежа на Endeavor на 80-тия международен селекционен панел на организацията в Милано през юни 2018 г.

"Развълнувани сме да направим тази крачка напред в развитието на Tiger Technolgoy, която ще ни позволи да растем с още по-бързи темпове и да инвестираме в продажбите на новия ни знаков продукт - Tiger Bridge. Мрежата на Endeavor се оказа ключова, както в самото набиране на капитал, така и за цялостното бизнес развитие на компанията ни в последната година", коментира Александър Лефтеров.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финансиране | Endeavor | Любомир Минчев | Александър Лефтеров | Tiger Technology | Димитър Рачев

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини