TripAdvisor определи най-добрите дестинации в света за 2019 г.

Подреждането се базира на читателски оценки в сайта за пътувания

Снимка: Pexels
12:31 26.03.2019
Сайтът за пътувания TripAdvisor обяви наградите си "Travelers' Choice" 2019, основани на милиони потребителски оценки и рецензии за период от 12 месеца.

Забележителен спад през тази година в световната ранглиста отбелязва Ню Йорк, който пада от 10-о на 13-о място през 2019 г. Дестинации, включително Пукет, Барселона, Истанбул, Маракеш, Дубай, Прага и Сием Реап, са класирани по-високо от Ню Йорк.

TripAdvisor също класира най-добрите европейски градове и най-добрите британски дестинации.

Ето Топ 10 на най-добрите дестинации в света:

10. Дубай, ОАЕ

9. Маракеш, Мароко

8. Истанбул, Турция

7. Барселона, Испания

6. Пукет, Тайланд

5. Бали, Индонезия

4. Крит, Гърция

3. Рим, Италия

2. Париж, Франция

1. Лондон, Великобритания

TripAdvisor приписва победата на Лондон на „международното вълнение“ около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл през май 2018 г. Платформата добавя, че „ефектът Хари и Меган“ е увеличил резервациите за разглеждане на кралски забележителности в Лондон - например резервации за обиколка на Бъкингамския дворец и смяната на гвардейския караул са скочили с 231% на годишна база.

"Глобалното очарование на Хари и Меган очевидно има силен ефект, тъй като Лондон си връща първото място, което заемаше през 2016 г.", казва Хейли Колман, говорител на TripAdvisor. "С предстоящото до седмици раждане на новото кралско бебе на двойката, Лондон може да продължи да жъне ползите от ефекта Хари и Меган и през 2020 година", смята той.

А ето и класацията на най-добрите дестинации на 2019 г. в Европа:

10. Тенерифе, Испания

9. Майорка, Испания

8. Лисабон, Португалия

7. Прага, Чехия

6. Истанбул, Турция

5. Барселона, Испания

4. Крит, Гърция

3. Рим, Италия

2. Париж, Франция

1. Лондон, ВеликобританияАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация | дестинации | TripAdvisor | 2019 | Travelers Choice

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини