Услугите ще пораздвижат приходите на Apple за тримесечието

Компанията постепенно измества фокуса си от хардуера

Снимка: Pixabay
Apple най-вероятно ще отбележи ръст в приходите от услуги през тримесечието до юни благодарение на постъпления от разработчиците на приложения и възобновения растеж в Китай. Това сочи доклад на Evercore ISI от вторник, в който се изтъква още, че именно тези две сфери са ключови за пазара на смартфони, пише Reuters. 

Прогнозата идва след тази от вчера на Rosenblatt Securities за разочароващи продажби на новите iPhone Модели. Информацията доведе до понижение на цената на акциите на компанията. 

С фокуса на Apple върху бизнеса с услуги, според Evercore, общите приходи от App Store нараснат с 18% до около 9 млрд. долара през изминалото тримесечието. 

„Смятаме, че има вероятност за напредък, когато става въпрос за приходите от услуги през тримесечието до юни, движен от значителното ускоряване на пазарите, ориентирани към Китай“, коментира анализаторът Амит Дарианани. 

Азиатската страна е ключов пазар за Apple, както и основен производствен център за устройствата на компанията. 18% от общите приходи на производителя през тримесечието до март са дошли от Китай. 

„Повторно ускоряване на растежа в Китай е окуражаващо“, казва още Дарианани. Приходите от азиатския пазар и изместването на фокуса от продажбите на хардуер ще са ключови за Applе. Основен двигател на сегмента на услугите за компанията е App Store, откъдето през миналата година са дошли общо 37.1 млрд. долара приходи. 

По-рано тази година гигантът затвърди амбициите си в областта на услугите, като лансира нови такива в сферата на финансите и телевизионното и медийно съдържание. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: тримесечие | apple | приходи | услуги | финансови резултати

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини