Все още има шанс пакет „Мобилност“ да не бъде гласуван утре

В сряда сутрин депутатите отново ще гласуват дневния ред

17:29 26.03.2019
Все още има шанс пакет „Мобилност“ да не влезе за гласуване утре в пленарна зала на Европейския парламент (ЕП) в Страсбург, тъй като сутринта отново ще се гласува дневния ред на заседанията. Това заяви на брифинг пред журналисти транспортният министър Росен Желязков. По негови думи такъв прецедент няма изобщо в историята на ЕП.

„Пакет, който да разделя държавите членки по този признак, който 2/3 е отхвърлен от Транспортната комисия и все пак е включен за разглеждане в пленарна зала, това е прецедент“, обясни Желязков. Късно вечерта вчера стана ясно, че гласовете дали пакетът да влезе в дневния ред на депутатите са били 156 на 154. В същото време заради проблеми с придвижването до Страсбург в залата не е присъствал Светослав Малинов. Още двама български евродепутати също не се появиха на гласуването - Николай Бареков и Нежми Али. Според Бареков, той не е участвал в гласуването, за да подкрепи по-добрите условия на труд за българските шофьори.

Желязков уточни, че към пакета са направени над 1600 предложения, които също трябва да бъдат гласувани. Те обаче все още дори не са преведени. По думите на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни има правна неяснота, след като 2/3 от промените са отхвърлени на ниво Транспортна комисия.

Транспортният министър обясни, че в момента се води интензивна кампания от страна на българските евродепутати за привличане на съмишленици от други страни и други политически семейства. Освен това за утре е насрочен протест на българския транспортен бранш пред Европарламента в Страсбург, който отново ще получи подкрепата на транспортното министерство.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европа | промени | регулации | рестрикции | Росен Желязков | пакет мобилност

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини