Киберсигурността не е работа за хората

Броят на свързаните устройства и хора в интернет се увеличава на фона на все по-сложни и масирани кибератаки

Снимка: Pixabay
Броят на свързаните устройства и хора в интернет се увеличава на фона на все по-сложни и масирани кибератаки. Мащабите на случващото се правят осъществяването на информационна сигурност невъзможна за поддържане от хората, колкото и добри експерти да са те. Ето защо на помощ идват решения, базирани на изкуствени интелект (AI) и машинно обучение. 

Защо AI е отговорът на някои от най-сложните ни проблеми и как киберсигурността бива засегната от тези тенденции – това ще е една от основните теми по време е на международната конференция Sofia CyberSec 2019, която ще се проведе на 14 февруари, четвъртък, в зала „Джон Атанасов“ в Sofia Tech Park.  

Ролята на изкуствения интелект в осигуряването на по-добра киберзащита е свързана основно с обем и скорост, коментира в интервю за Economic.bg Петър Кирков от Telelink, който ще е един от събеседниците в тематичния панел „Cyber Security is not a job for humans: AI solutions to cyber threats“. 

Заедно с него за това как AI може да се използва за автоматизираното откриване на заплахи, по-ефективното реагиране от традиционните софтуерни подходи и как като цяло лошите да бъдат държани настрана, ще дискутират Яни Толиатос от Microsoft, Мартон Домокош от CMS Budapest и Александър Чирич от IBM. 

Повече за темите и лекторите на конференция може да научите на Sofia CyberSec 2019.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: киберсигурност | изкуствен интелект | AI | Sofia CyberSec 2019 | конференция по киберсигурност | Петър Кирков

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини