Женският пазар в София ремонтиран за близо 100 хил. лева (снимки)

До седмици ще бъдат монтирани и камери за наблюдение

Близо 100 хиляди лева са инвестирани в мащабния ремонт на търговските площи на Женски пазар, включително и за подмяната на видеонаблюдението на пазарното пространство. За последните 8 години не са извършвани никакви ремонти дейности в зеленчуковия сектор на Женски пазар. Боядисани са и ремонтирани всички 181 търговски маси на пазара, подменени са тентите и механизмите, сменена е подовата настилка в сектора, поставено е LED осветление на пазарната площадка и LED осветлението на алеите, подменени са надземната част на контейнерите за боклук, озеленени са градинките.

32 камери, най-висок клас на оборудването, ще бъдат монтирани до две седмици в зеленчуковия сектор на Женски пазар (между ул. Кирил и Методий и бул. Сливница) и това ще повиши значително сигурността на търговци и посетители на пазарното пространство. Това съобщи Драгомир Димитров, изпълнителен директор на Пазари Възраждане ЕАД, общинското дружество, което стопанисва най-стария пазар на територията на София.


„Заедно с LED осветлението в търговската зона и осветлението на алеите, което монтирахме ще направим Женския пазар най-сигурната територия в София по отношение на битовата престъпност. Това е част от цялостната ни концепция за превръщането на Женски пазар в модерна градска територия, в която хората да идват не само да пазаруват пресни плодове и зеленчуци, а да могат да се насладят на атрактивна обществена среда, да осъществяват социални контакти и преживявания. Сигурността и чистота е съществена част от този процес“, уточни още Драгомир Димитров.


„Ремонтирахме търговските площи и прилежащата инфраструктура, защото за нас е изключително важно постоянно да създаваме добри условия за работата на търговците и производителите. Това е и причината заетостта на нашите търговски маси да е постоянно висока – в момента около 84%, което е ръст с повече от 10% за последната година. Броят на българските производители, които излагат своята стока тук също се увеличава постоянно. За изминалите 12 месеца можем да се похвалим с 45 родни производители, а това показва, че Женския пазар отново може да стане средище на български производители, както е било преди 140 години“, казва още Драгомир Димитров.


60 хиляди души на ден посещават Женския пазар, а туристите са близо 500 души дневно. Пазарът се превърна в атрактивна туристическа дестинация. До месец ще заработи специално мобилно приложения с виртуална туристическа обиколка на пазарното пространство, с актуална информация за всеки търговски обект, ресторант или кафене. Това ще улесни значително туристите, тъй като ще могат да ползват и навигация, за да стигнат до пазара.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | ремонт | Женски пазар | Пазари Възраждане

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини