Зукърбърг купи две съседни имения на брега на езерото Тахо (снимки)

Цената на двата имота е 59 млн. долара

13:50 04.05.2019
Основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг е купил два съседни имота на западния бряг на езерото Тахо, съобщава The Wall Street Journal. Той оглежда и трети съседен имот, който да добави, от другата страна на улицата, пише изданието.

Според WSJ, Зукърбърг е използвал за сделката компания - дружество с ограничена отговорност, висококвалифициран мениджър на богатството, и серия от споразумения за конфиденциалност, за да гарантира, че новините за покупките ще бъдат запазени в тайна.

Той дори се уверил, че снимките от двете имения са премахнати от обявите за имотите онлайн. Въпреки това обаче снимки от двете имения изтекоха в медиите в САЩ.Хора, запознати със сделките, обаче са казали на вестника, че двата имота, закупени от Зукърбърг, са Карусел Естейт, бивша собственост на семейството на починалия инвестиционен банкер Робърт Куист, и Брушууд Естейт, преди това собственост на филантропа от Сан Франциско Тамара Фриц. 

Технологичният милиардер купил Карусел Естейт за 22 милиона долара през декември, според WSJ, а по-късно придобил и Brushwood Estate за 37 милиона долара през януари. Така общата цена възлиза на 59 млн. долара.

Имението Карусел се простира на три и половина акра, с главна къща със седем спални и кей за голяма яхта. Малко по-голямото имение Brushwood Estate е разположено на 6.2 акра и е може би най-известно  като място за провеждане на годишното модно ревю на Оскар де ла Рента край езерото. 

Основната къща има шест спални; имотът има и отделна къща за гости и частен док. Освен двата имота на езерото Тахо, Зукърбърг вече има доста обширно портфолио от имоти - в Сан Франциско и Пало Алто, Калифорния, както и в Кауаи, Хавай.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: имот | Марк Зукърбърг | имение | езеро Тахо

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини