Авиокомпания ще сервира кафе в чаши, които се ядат

Те са с вкус на ванилия

Снимка: Air New Zealand
21:44 05.12.2019
Какво по-хубаво от чаша топло кафе? Ако питате Air New Zealand, отговорът е – и вкусна чаша. 

Да, точно така – националният превозвач на Нова Зеландия експериментира с нова чаша за кафе, годна за консумация. Тя се яде. По този начин авиокомпанията допълнително ще намали отпадъците, произведени на борда.

Въпреки че компанията вече е преминала към биоразградими чаши както в самолетите, така и в своите вип салони на летищата, тя търси още по-екологични възможности, разказва CNN.

За да направи това, си сътрудничи с базираната в Нова Зеландия компания Twiice, семеен бизнес, посветен на приготвянето на годни за консумация чаши на растителна основа.

Чашите, които сега се използват на полетите на Air New Zealand, са с аромат на ванилия и могат да издържат на топлината на кафето, без да се разтопят.

Мениджърът за клиентския опит на Air New Zealand Ники Чаве казва в изявление, че авиокомпанията използва 8 милиона чаши кафе на борда на своите самолети годишно. И досега клиентите, които са тествали продукта на Twiice, са одобрили вкуса, добавя тя пред CNN.

Това не е единственият ход на Air New Zealand, за да стане по-зелена в небето. През юли 2019 г. авиокомпанията обяви, че подправки като салатен дресинг и соев сос ще се сервират в малки купички за многократна употреба, вместо в индивидуални пластмасови пакетчета.

И докато чашките на Twiice в момента са еднократно партньорство между двете компании, може да има допълнителни възможности за тях да работят заедно в бъдеще. Джейми Кешмор, съосновател на Twiice, казва, че фирмата работи по нова, разширена линия от годни за консумация чинии и чинии, които биха могли да се използват и от Air New Zealand, след като започнат да се произвеждат масово.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: кафе | авиокомпания | чаша | Air New Zealand

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини