ЕК вероятно ще замени мониторинговия доклад за България

Очакванията са за въвеждане на нов механизъм за наблюдение във всички страни от ЕС

Снимка: БТА
07:37 22.10.2019
Очаква се днес Европейската комисия да препоръча да отпадне мониторинговият доклади за България, научи bTV от свои източници в Брюксел. В документа, който се очаква да бъде официално оповестен следобед, се посочва, че  България е изпълнила всички препоръки на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер беше поел ангажимент до края на мандата му, т.е. преди 1 ноември тази година, механизмът да отпадне.

Той съществува от 12 години и следи правосъдието и вътрешния ред в България и Румъния. Дали това ще се случи ще стане ясно след заседанието на комисарите днес. Последната дума е на Европейския съвет.

Очакванията са за въвеждане на нов механизъм за наблюдение във всички страни от ЕС. Унгария и Полша тревожат съюза, но подобен механизъм ще позволи да се контролират и страни като България и Румъния, се коментира в Брюксел.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: мониторингов доклад | механизъм за сътрудничество | нов механизъм

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини