Министър Нено Димов е задържан за 24 часа

По-рано през деня министърът бе отведен за разпит в спецпрокуратурата

18:20 09.01.2020

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа. Това потвърди за Nova Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

По-рано днес Nova съобщи, че екоминистърът е отведен за разпит в спецпрокуратурата. "Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление след като приключим. Не съм задържан", заяви пред журналисти той, преди да бъде качен в кола на ведомството.

Припомняме, че днес в МОСВ бяха извършени обиски от служители на ДАНС и МВР във връзка с разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка, касаеща различните разрешителни режими за боклук, внос от Италия.

От днес тече и мащабна акция във връзка с водната криза в Перник. По този повод днес бяха задържани бившият областен управител на Перник и председател на Жени ГЕРБ в Благоевград, Ирена Соколова, и отстраненият шеф на местното ВиК дружество, Иван Витанов.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Перник | МОСВ | Нено Димов | боклук | водна криза