Турция планира да посреща чуждестранни туристи от средата на юни

Турските власти са разработили подробна програма за сертифициране на хотели по отношение на санитарна и хигиенна безопасност

Снимка: Pixabay
11:06 17.05.2020

Турция планира да започне приемането на чуждестранни туристи от средата на юни, първите очаквани гости са от Китай, Южна Корея и други азиатски страни. Tова заяви министърът на културата и туризма на страната Мехмет Нури Ерсой.

„От средата на юни смятаме, че международният туризъм от определени страни ще се възобнови. Изглежда, че ще бъдат Китай, Южна Корея и други страни в региона. В същото време мисля, че ще започнат редовни международни полети до много части на света“, каза Ерсой по NTV.

Той отбеляза, че вътрешният туризъм в страната може да бъде възобновен на 28 май, в края на свещения за мюсюлманския свят „Рамазан“.

„Вътрешните полети могат да се възобновят още в края на май, ако обществото внимателно следва мерките за санитарна безопасност и ако данните за разпространението на коронавируса продължават да намаляват. Не затваряхме хотели. Те бяха принудени да се затворят, защото въздушните превозвачи спряха да работят и бяха наложени други ограничения във връзка с пандемията“, каза министърът.

Той отбеляза, че турските власти са разработили подробна програма за сертифициране на хотели по отношение на санитарна и хигиенна безопасност. „Това е първият подобен опит в света и след нас страните от ЕС решиха да проведат същата работа у дома“, добави Ерсой.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | мерки | криза | Турция | туристи | хотели | коронавирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини