WhatsApp позволява да избираме кой може да ни добавя към групи

Новите функции засилват поверителността

Снимка: Pixabay
07:18 07.11.2019
WhatsApp обяви, че въвежда  нова настройка за поверителност, която ще позволи на всички потребители да изберат кой да ги добави в групови чатове. 

В публикация в блога си компанията казва: „Тъй като хората се обръщат към групи за важни разговори, потребителите поискаха повече контрол върху опита си. Днес ние въвеждаме нова настройка за поверителност и правим система, която да ви помогне да решите кой може да ви добави в групи. “

WhatsApp предоставя на потребителите три нива на опции за поверителност за групови покани, които потребителите могат да изберат, като отидат на екрана с настройки в приложението WhatsApp и след това в акаунт> Поверителност> Групи. 

Тези три възможности включват:


-Всички: Тази опция позволява на всеки потребител на WhatsApp да ви добави в група;

-Моите контакти: Тази опция позволява на всеки от контактите на вашия телефон да ви добави в група. Ако потребител на WhatsApp не е в контактите на вашия телефон, той няма да може да ви добави в група;

-Моите контакти с изключения: Тази опция ще позволи на всеки от контактите на вашия телефон да ви добави в група, с изключение на определени контакти, които специално искате да изключите.

В случаите, когато някой се опитва да ви добави в група, но не е включен в едно от горните разрешения, администраторът на групата ще бъде подканен да ви изпрати покана чрез лично съобщение на WhatsApp. WhatsApp казва, че след това ще имате 72 часа, преди поканата да изтече, за да я приемете.

Новите функции за поверителност на групи ще са достъпни за някои потребители още днес и за всички потребители по целия свят „в следващите дни“, при условие че те използват най-новата версия на WhatsApp на iOS или Android устройства.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: приложение | Whatsapp | поверителност | чат | групи | добавяне | групови чатове

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини