Консорциум с участието на ГБС даде най-ниска цена за "Струма"

Очаква се строителството на Лот 2 на магистралата да стартира в началото на пролетта на 2013 г. и да е готов през 2015 г.

Консорциум "Струма - Лот 2", част от който е "ГБС Инфраструктурно строителство" АД даде най-ниската цена за строителството на Лот 2 от магистрала "Струма". Останалите участници в обединението са италианската "Импреза" АД и "Пътстрой - 92" АД, което е под шапката на добивното дружество Елаците-Мед АД. Цената, за която консорциумът предлага да построи отсечката от Дупница до Благоевград е 298.94 млн. лв. без ДДС. Участъкът е с дължина 37 км.

Изпълнителите на отсечката бяха избирани според икономически най-изгодна оферта чрез комплексна оценка, включваща техническо предложение (за което се даваха максимум 35 точки); цена за изпълнение на поръчката (максимум 50 точки) и срок за изпълнение (максимум 15 точки).

Освен най-ниска цена, "Струма - Лот 2" спечели и максималния брой точки по останалите два критерия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

В АПИ бяха отворени три ценови оферти за проектиране и строителство на участъка Дупница - Благоевград от АМ "Струма". На отварянето на офертите присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на АПИ Лазар Лазаров, Лазаринка Стоичкова - член на УС на АПИ, представители на Асоциация "Прозрачност без граници" и на фирмите-кандидати.

Кандидат за строителство на аутобана беше и Гражданско дружество "ДМХ", в което влизат турската "Доуш Иншаат ве Тиджарет" АД, "НПО Мостовик" ООД и "Хидрострой" АД. Обединението даде цена от 304.97 млн. лв. без ДДС. Третият участник е Обединение "ОХЛ - Трейс - Струма ІІ", част от което са "Трейс Груп Холд" АД и "Обраскон Уарте Лаин" С.А. консорциумът предложи цена от 354.65 млн. лв. без ДДС.

Очаква се строителството на Лот 2 на "Струма" да стартира в началото на пролетта на следващата година и да е готов през 2015 г.




Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: АМ Струма | оферта | строител

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини