Комисията за защита на потребителите с иск срещу "Софийска вода"

Дружеството е констатирало неизправна клауза, касаеща проблемите на неизправните водомери

От Комисията за защита на потребителите (КЗП) заведоха колективен иск срещу "Софийска вода", заради неправилно формиране на сметки. Експертът от КЗП Евтим Бонев обясни, че след извършване на проверка на общите условия на Софийска вода е констатирана неизправна клауза, касаеща проблемите на неизправните водомери, предаде ТВ 7.

"Дружеството е приравнило неизправните водомери като абсолютно липсващи, което противоречи на нормативния акт.  До 15 декември всеки потребител, който се чувства с нарушени права, има право да се присъедини към иска. Ако съдът одобри иска всеки, който е претърпял вреди, ще има право в частен съдебен иск да поиска обезщетение", поясни Бонев.

От "Софийска вода" заявиха в официална декларация, че индивидуалните водомери са собственост на домакинствата и те не носят отговорност за проверката им.

Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че Софийска вода е един от най-наглите и арогантни монополи на българския пазар и самата им позиция потвърждава това.  Той подчерта, че не са малко причините за се иска развалянето на тази концесия. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Исус Христос | търсачка

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини