Янукович: Жив съм, скоро ще се върна в Киев

Никъде не съм бягал, добави сваленият президент, който даде пресконференция в град Ростов на Дон

"Жив съм и не съм лишен от длъжност по конституционна процедура. Аз съм главнокомандващ и скоро ще се върна в Киев". Това заяви сваленият украински президент Виктор Янукович, който даде пресконференция в град Ростов на Дон. Това е втората му публична изява в руския град, след като напусна Украйна и се премести в Русия.

"На Запад твърдят, че съм изгубил легитимност, защото съм избягал. Никъде не съм бягал", добави Янукович. По думите му предстоящите президентски избори са незаконни и противоконституционни.

"Каквито и органи на властта да се сформират на базата на тези избори, ще бъдат нелегитимни. Това ще са избори в обстановка на тотален контрол от екстремистки сили", каза още той.

Янукович още веднъж нарече новото правителство фашистко и неонацистко. "Зад прикритието на някакво си правителство неонацисти и фашисти, завземат органите за местно самоуправление, уволняват ръководството в Киев и по места на органите за сигурност", заяви той.

Експрезидентът е в Русия от 22 февруари, когато и отговорностите на и.д. държавен глава на Украйна беше натоварен председателя на Върховната рада Александър Турчинов.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | Русия | Украйна | Тайван

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини