Цитат на деня:

10% безработица и 400 евро заплата не ни правят щастливи

Пламен Димитров, президент на КНСБ

Снимка: БГНЕС
19:00 10.08.2014

България продължава да е в тежки условия. 10% безработица и 400 евро средна работна заплата не ни правят щастливи. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на конгрес на Международната транспортна федерация, който се провежда днес в НДК в София.

Димитров добави, че държавата ни се намира в политическа криза, която дава своето отражение върху обществените отношения и социалното битие на българските граждани.

Убеден съм, че ние работниците в България има какво да дадем на работниците в целия свят. В нашата страна от 130 години има силно работническо и синдикално движение. Постоянно се борим за хляба, за работното място на работниците в България. Трябва да продължим да се организираме и да бъдем по-силни, коментира президентът на КНСБ, предаде БГНЕС.

Той посочи солидарността като едно от основните качества на синдикатите, а за да бъдат успешни, синдикатите трябвало да се изградят мрежи на солидарност и защита.

Трябва да създадем нови връзки за солидарност в борбата за една справедлива глобализация. Трябва да се обърнем към тях и да видим общия си интерес, заключи Пламен Димитров.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Пламен Димитров | КНСБ | заплата | безработица

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини