БДЖ прави ремонтно дружество

Няма да има съкращения в компанията, обяви изпълнитеният директор Християн Кръстев

Съкращения в БДЖ няма да има. Много хора се пенсионират, те са над 120 само за последния месец. Това обяви изпълнителният директор на компанията Християн Кръстев пред БНТ тази сутрин. Той допълни обаче, че ще има свиване на администрацията.

Дружеството е намалило задълженията си за миналата година в рамките на около 100 милиона лева и продължава да ги погасява. Mреговорите с облигационерите и кредиторите продължават, а голяма част от подвижния състав, който не е бил в експлоатация, е възстановен, каза още директорът.

До края на годината ще бъдат закупени нови влакове, отбеляза още Кръстев.

Той заяви, че се обмисля създаването на ново дружество, което ще се занимава с ремонтни дейности, първоначално на локомотивите. „Има много ремонтни бази на територията на България в момента – около 12-13. Ще ги оптимизираме и ще оставим тези, които са по-добре оборудвани. Ще ги дооборудваме с допълнително техника, така че да можем да извършваме качествено ремонта и ремонтът и експлоатацията да се контролират взаимно”, поясни изпълнителния директор на холдинга.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | съкращения | потребителско поведение

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини