МТ: Няма наложена санкция за логото на туризма

Регистриран е само сигнал за нередности по изпълнението на ЗОП

21:06 11.11.2014

До момента няма наложена финансова корекция по изпълнението на договора за разработване на стратегия за бранд "България". Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) не е получавало писмо от Европейската комисия за евентуална санкция, свързана с провеждането на конкурса. Това се казва в съобщение на новосформираното ведомство по повод информацията от днес, че ЕК е наложила глоба от 160 000 лева по проекта, равняваща се на 10% от стойността му.

От Управляващия орган по ОП „Регионално развитие“ е регистриран сигнал за нередност по отношение изпълнението на ЗОП. В момента сигналът се разглежда от Управляващия орган по програмата, а МИЕ е преминало етап на изслушване пред него.

По процедура предстои след изслушването Управляващият орган да вземе окончателно решение дали ще наложи финансова корекция или не.

 Министър Ангелкова ще се запознае с документацията по  изпълнението на проекта и ще се срещне с ръководството на Управляващия орган, завършва съобщението.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | туризъм | ЕК | санкции | лого | международен трибунал

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини