Блокаж

Спряхме няколко влака заради наводнени участъци

Движението се възстановява по жп линиите Русе - Каспичан - Варна, Димитровград – Хасково, Горна Оряховица - Кръстец и Разград – Самуил, отчете шефът на БДЖ Християн Кръстев

Има няколко затворени ж.п. линии в страната заради наводнени участъци, паднали паднали дървета и прекъсната контактна мрежа. Това отчете изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Християн Кръстев пред Радио Фокус. 

Той призна, че цялата линия Русе - Каспичан - Варна не функционира в момента, като не даде подробности кога движението ще бъде възстановено.  „Там продължава разчистването на дърветата и възстановяването на контактната мрежа“, поясни шефът на държавните железници.

По информацията му и по линията Димитровград – Хасково също има прекъсване: „Наводнението е отнесло баластовата призма на железния път“. Той също така допълни, че са затворени и участъците Горна Оряховица по четвърта линия в посока Кръстец и Разград – Самуил. 

Изпълнителният директор на БДЖ увери, че се работело „непрекъснато по възстановяването на движението на влаковете“. „Там, където няма затруднения, влаковете се движат по разписание“, поясни топмениджърът. 

Според него заедно с Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) от БДЖ работели по въпроса. „С колегите от НКЖИ продължаваме да работим съвместно на участъците с паднали дървета след обилния снеговалеж. Там все още няма движение“, увери Кръстев. 

Шефът на БДЖ не информира кога по въпросните линии ще бъде пуснат жп трафика, но за сметка на това призова гражданите „да проверяват предварително кои линии и кои влакове са в движение преди да тръгнат на път“.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | НКЖИ | жп линии | потребителско поведение

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини